•  +31 314-514106
  •  info@kastenn.be

Mix & match: de woontrend van 2017

September is het begin van een nieuw trendseizoen en daarom is het de hoogste tijd om het te hebben over dé woontrend van 2017: mix & match. Het draait allemaal om het combineren van verschillende materialen, kleuren of vormen. Creëer een unieke balans door tegenstellingen zorgvuldig op elkaar af te stemmen.

Onverwachte stylingtips

Hoewel er meer bijzondere interieurproducten op de markt zijn dan ooit, kan het op een originele manier inrichten van het huis nog best lastig zijn. Veel mensen zijn geneigd om alles in dezelfde stijl te kiezen. Wanneer alles keurig bij elkaar past, wordt het geheel al snel saai. Onverwachte dingen kunnen het interieur daarentegen net dat beetje spanning geven. Beperk je niet alleen tot de woonkamer: ook de slaapkamer of keuken worden in een handomdraai interessanter met deze onverwachte stylingtips.

Balans in huis met de regel van 3

3 is een bijzonder getal. Het wordt gezien als heilig: zo is er de Heilige Drie-eenheid, en duren belangrijke gebeurtenissen in de bijbel vaak 3 dagen. Ook in de beeldende kunst speelt het getal een grote rol. Zo zien fotografen en kunstenaars de regel van derden als vuistregel voor een compositie. Hoewel het niet heel voor de hand liggend lijkt, kan de regel van 3 ook veel moois brengen in het interieur.

Kleurgebruik in huis

Het kiezen van een kleur voor in huis hangt sterk van iemand zijn/haar persoonlijkheid af. Kleuren zijn niet voor niets verbonden met stijl, identiteit en smaak. Een kleur op uw muur of in uw interieur kan sfeerbepalend zijn en zelfs uw stemming beïnvloeden. Het is daarom van belang om goed na te denken over het kleurgebruik. Welke kleuren zien we in veel verschillende huizen terug?

5 interieurtrends van 2016

In 2015 stond het in huis halen van de natuur door eerlijke en robuuste materialen centraal. Ook kleuren zoals koper, zilver en goud waren het afgelopen jaar razend populair. In dit blog bespreken we enkele woontrends voor 2016.

Style uw boekenkast

Een gesorteerde boekenkast zorgt voor een rustig interieur. De één heeft een boekenkast met boeken die gesorteerd zijn op titel, de ander op auteur en anderen sorteren op kleur van de kaft. Sommige mensen hebben niet eens boeken in hun boekenkast en maken van allerlei accessoires een leuk uitziende boekenkast. In dit blog gaan we verschillende manieren bespreken om uw boekenkast invulling te geven.

Tv-meubel aanschaffen: hier moet u op letten

Het tv-meubel wordt ook wel getypeerd als één van de blikvangers van de woonkamer. Het is belangrijk dat het meubel praktisch is, zodat al het apparatuur er gemakkelijk in opgeborgen kan worden. Daarnaast is het ook van belang dat het meubel bij de rest van het interieur past. Omdat iedereen een andere smaak en bijbehorende wensen heeft, is het kiezen van een geschikt tv-meubel zo gemakkelijk nog niet. Wij helpen u graag op weg.

Een altijd opgeruimd huis: zo zorgt u ervoor

Er wordt vaak gezegd dat een opgeruimd huis voor een opgeruimde geest zorgt. U neemt uzelf telkens weer voor om uw stulpje netjes te houden, maar toch mislukt het iedere keer. Wat u zich waarschijnlijk vaak afvraagt is waarom de huizen van vrienden er altijd netjes uitzien, zelfs als u onaangekondigd langskomt? Met onderstaande tips komt u zeker weten zelf ook een heel eind.

Landelijk wonen: een populaire woontrend

Wanneer u aan landelijk wonen denkt zal u waarschijnlijk denken aan het wonen in een landelijke en rustige omgeving. In eerste instantie klopt deze gedachte ook maar de woontrend: landelijk wonen, is ontstaan doordat mensen in het drukke stadse leven verlangde naar het gevoel van rust en gezelligheid.

Tips voor een mooie woonkamer

De woonkamer is de kamer waar u zich over het algemeen het meest bevindt, zowel met uw gezin als met vrienden en familie. Het is dan ook extra belangrijk dat deze kamer een plek is waar iedereen zich comfortabel voelt en u trots op kunt zijn. Maar hoe kunt u uw woonkamer nog mooier en persoonlijker inrichten?

Getoond 1–10 van 1112